Четиридесет и два клуба се обединиха около искане за смяна на председателя на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Радослав Козлеков. В сряда те внесоха подписка в централата с молба за свикване на извънредно общо и изборно събрание, което да освободи настоящия Управителен съвет.

Въпросните 42 клуба са почти половината от всички 90, които получиха лиценз за 2014 г. и съответно имат право на глас. Общото събрание на федерацията ще се проведе на 4 април, а в дневния му ред е включено разглеждане на постъпилата молба. Така в петък може да се очаква насрочването на дата за извънредно общо събрание, на което Козлеков да бъде свален по същия начин, по който преди две години смени своя предшественик и бивш съмишленик Александър Александров.

Под управлението на бившия пилот и боксьор автомобилният спорт стигна ново дъно. Страната остана без надпревари в престижни международни шампионати, през миналия сезон бяха проведени състезания, в които участниците се брояха на пръстите на двете ръце, а зрителите по отсечките се превърнаха в по-скоро екзотична гледка. Настроенията сред автомобилните клубове са в подкрепа на подалия оставка генерален секретар на БФАС Георги Гвоздейков.