ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Неприятна новина, свързана с любимо място на Михаел Шумахер, изтече в германския вестник "Експрес". 7-кратният световен шампион във Формула 1 е израснал в германското село Керпен-Манхайм заедно с брат си Ралф и родителите си Ролф и Елизабет. Михаел и Ралф са родени в Хюрт, но семейството се мести в Керпен-Манхайм, докато двамата са малки.

Сега обаче селото ще остане в историята, тъй като е обезлюдено и предстои да бъде съборено. В населеното място са останали само 12 жители, пише в. „Експрес“. В миналото населението е достигало до 1700 човека, като повечето от тях са работели в затворената вече мина „Хамбах“. Очаква се багерите за събаряне да влязат в Керпен-Манхайм през следващата година.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Селото е известно най-вече с пистата за картинг „Ерфтландинг“, на която управител е бил Ролф Шумахер и синовете му започват състезателните си кариери. Това е мястото, където Михаел Шумахер се жени за своята съпруга Корина.

Не всички сгради в Керпен-Манхайм ще бъдат разрушени. Ще остане църквата, къщата, в която е отраснал Михаел Шумахер, както и пистата „Ерфтландинг“. Първото семейно жилище на Пилето и Корина - апартамент под наем на адрес „Форстхаусщрасе“ №92, обаче вече е разрушен.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и вTelegram
Присъединете се в канала ТУК