Над 70 участника в различните класове са подали заявки за участие в Гран при България в Плевен, което ще бъде втори кръг от Европейския шампионат Супермото, трети кръг от Източноевропейския шампионат на писта, както и втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на писта – затворен маршрут.

Очаква се бройката на състезателите да надмине 90 утре сутрин, когато ще бъде последният шанс на желаещите да се запишат и машините им да преминат техническия контрол.

Днес, при горещо време и отлично подготвено трасе, на пистата в Долна Митрополия край Плевен, се проведоха свободните тренировки, като се очаква през уикенда отново стотици зрители да заемат места по трибуните в комплекса.

Сега надпреварата ще е по-различна в сравнение със състезанието преди две седмици тук, защото този уикенд любителите на високите скорости ще могат да се насладят, не само най-добрите мотоциклетисти, но също така и на най-големите майстори в автомобилния спорт.

Пистата в летищен комплекс „Долна Митрополия“ ще предложи на състезателите нова конфигурация съдържаща 11 леви и 11 десни завоя, 70% по пистата за мотоциклетите и 30% по пистата за Супермото.
Супермото

В клас SM85 на Европейския шампионат по Супермото Хакан Халми (КТМ, България) отново ще атакува първото място след две победи в Румъния и България, като основният му конкурент продължава да бъде Максимилан Кофлер (Хускварна, Австрия).

В клас SM3 пилотът от Турция Асрин Роди Пак (КТМ) е основният фаворит след двете си последователни победи в предишните кръгове.

В клас OPEN, този път няма да видим Ангел Караньотов който ще се състезава в третия кръг на Световния шампионат по Супермото в Соснова, Чехия. В негово отсъствие битката се очертава да бъде крайно интересна и непредсказуема.