Тимът от Формула 1 Заубер планира да направи сериозни промени в болида си през лятната пауза в шампионата. В отбора са наясно, че до тогава нямат сериозни шансове за спечелване на точки.
 
Швейцарският тим в момента е пети в класирането при конструкторите, след като Фелипе Насър завърши на девето място в Гран При на Монако.
 
„Запазването на петото място ще бъде трудно. Знаем, че останалите отбори ще направят подобрения, но ние трябва да направим своите ходове. Работим по сериозни подобрения“, заяви шефът на отбора Мониша Калтенборн.
 
„Това ще стане след почивката, когато достигнем желаните нива на развитие. Няма да разчитаме на тези подобрения преди да сме сигурно, че ще сработят по начин, какъвто искаме“, добави Калтенборн.
 
Само преди три състезания от Заубер започнаха да използват нова модификация на носа на болида, а две състезания бяха необходими, за да бъде постигната правилната настройка на колите според новата аеродинамика.
 
В предстоящата неделя предстои провеждането на Гран При на Канада на пистата „Жил Вилньов“ в Монреал. Лятната пауза във Формула 1 е от 26 юли до 23 август и се пада между състезанията в Унгария и Белгия.