Един от най-честите посетители на Михаел Шумахер е бившият шеф във Ферари и добър негов приятел още от онези години Жан Тод. 73-годишният французин призна, че съвсем наскоро е бил на гости на легендата на Формула 1, но отказа да даде информация за състоянието на германеца. Както е известно, седемкратният световен шампион пострада тежко по време на ски-ваканция в Алпите преди пет години и половина и оттогава от семейството му не дава информация за здравословното му състояние.

"Да, често ходя да виждам Михаел, даже съвсем скоро бях при него. Но не искам да говоря повече по тази тема, това е целият ми коментар", заяви председателят на ФИА пред авторитетното издание "Журнал дьо Диманш".

Французинът добави, че сина на Шуми - Мик, се развива много добре в моторните спортове, а фамилията му може да му е от огромна полза.

"Мик се развива страхотно. Неговата фамилия може да му отвори много врати, тя може да му е от огромна помощ, както и може много да му попречи. Но колкото и да говорят за фамилното му име, най-важното е да седне и да управлява болида, а той се справя идеално с това", добави Жан Тод.