ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

18-годишният нидерландски пилот Дилано ван`т Хоф загина след зловещ инцидент на легендарната писта "Спа". Ужасната новина беше потвърдена от организаторите на Формула риджънал Европа (FRECA).

Хоф, който караше за Дъч МП Моторспорт, е попаднал във високоскоростна катастрофа в участък с почти нулева видимост на изхода от „Червената вода“. Той губи живота си по време на състезание от Регионалния европейски шампионат на Формула 1.

 WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Инцидентът, който отнесе живота на Хоф се случи на почти същото място на "Спа", на което през 2019 г. Антоан Юбер загина във Формула 2.

"Дилано умря в преследването на своята мечта, която бе да достигне върха на моторните спортове. Заедно с цялото семейство, което е нашата общност, изразяваме подкрепата си към семейството и близките му", каза изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

Най-големият успех в кратката кариера на талантливия състезател бе през 2021 година, когато той спечели шампионата в Испанската Формула 4. Нидерландецът бе наследен на върха в испанския шампионат от българския талант Никола Цолов, който сега се състезава във Формула 3.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!