Над 30 звезди от България и чужбина се очаква да участват в зрелищния кръг от европейския дрифт шампионат за мъже и жени, който ще се проведе за първи път у нас. Събитието ще бъде на 1 и 2 юни 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Състезанието е част от програмата на изложението за мотоциклети, екипировка и аксесоари "Феър мото шоу".

Със своите зрелищни трикове с коли участниците в надпреварата ще се борят за титлите "Крал на Европа" и "Кралица на Европа", даващи възможност за международна изява. Публиката ще види истински спектакъл на майсторско управление, тъй като дрифтът комбинира най-атрактивните елементи от останалите автомобилни състезания, а пълният контрол над машината е изведен до изкуство.

Кръгът от Европейския дрифт шампионат се организира съвместно от Международен панаир Пловдив и "Дрифт клуб България". Състезателите ще покажат своите умения пред президента на Световната дрифт асоциация Майк Прокюрор.

Така програмата на "Феър мото шоу" вече включва и изпълнения на автомобилни пилоти, които ще съперничат на каскадите на участниците в стънт състезанието с мотоциклети и скутери на 1 и 2 юни.

Своите многобройни трикове ще демонстрира специалният гост на изложението - стънтърът Мартин Кратки от Чехия. Той се занимава с мотоциклетизъм от 14-годишна възраст и е спечелил 19 награди от турнири в Европа, като е бил победител в десет от тях.

Спектакъл на Мартин Кратки ще има още в първия ден на "Феър мото шоу" - 31 май, от 13 часа. Неговата акробатика на две колела може да се види отново от 16.30 ч., както и на 1 и 2 юни от същия час.

Нощно дрифт и стънт шоу ще донесе още емоции за любителите на високите скорости от 20 часа на 1 юни. Игри с награди за публиката са предвидени от 12 до 13 часа.

Очаква се над 10 000 посетители да наблюдават атракциите и състезанията в рамките на "Феър мото шоу 2013".