2011 година донесе доста главоболия на редица известни футболни люде у нас – както в професионален, така и в личен план. Вестник “ШОУ” върна лентата назад, за да направи класация на десетте най-големи каръци.
 
Безспорният лидер сред спортистите като цяло е ГЪЛЪБИН БОЕВСКИ. Бившият велик щангист бе спипан на 24 срещу 25 октомври да пренася 9 килограма кокаин на летището в бразилския град Сао Паоло. Гълъбин продължава да е в затвора в Бразилия в очакване на присъдата си.
Нека обаче да погледнем каква е картинката сред футболните личности…
ДИМИТЪР БЕРБАТОВ. 2011 година бе ужасяваща за Бербатов в “Манчестър Юнайтед”. На 28 май той беше застигнат от унищожаваща новина – мениджърът на “червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън извади българина от групата за финалния мач в Шампионската лига с “Барселона”. От този ден започнаха канските мъки за Бербо. Бавно и постепенно нападателят се превърна в твърда резерва. Шотландецът не го броеше за жив в най-решителните двубои. Нещо повече – “ШОУ” научи, че през октомври заплатата на Димитър Бербатов е била намалена. Дотогава Бербо получаваше чисто 87 500 паунда седмично, а от 1 октомври сумата е паднала до 83 500. Да, 4 хиляди не са нищо за финансово състояние на най-известния благоевградчанин, но са много са неговия имидж. Извън терена Митко също удари на камък. Наши информатори разкриха, че той така и не е успял да се сдобие с парцела, който искаше да купи в Слънчев бряг. Желанието на Бербо бе
 
да построи
собствен хотел
 
с огромен фитнес и СПА-център. Бербатов не можа да постави началото и на футболната академия. Неговият план включваше да вземе под наем три терена, собственост на Националната спортна академия. Преговорите обаче се провалиха и бяха отложени за следващата година. “Митко категорично иска колкото се може по-бързо 2011 година да си отива и да идва 2012-та. Той постоянно се оплаква, че не му е вярвало през тези 365 дни”, разкриха близки на Бербатов пред вестника на народа. И понеже белята не идва сама, Димитър така и не завърши строежа на новата си къща. Палатът, който той вдига в столичния квартал “Бояна”, трябваше да е готов в края на ноември. До 31 декември обаче няма никакви индикации Бербатов да отреже лентата и да се настани в така бленувания от него и от половинката му Елена дом. Главен виновник за забавянето е Валентин Щилиянов – тъстът на нападателя. Строителният инженер се омота жестоко и изнерви до краен предел и зет си, и дъщеря си.

ГЕОРГИ ИВАНОВ-ГОНЗО. Легендата на “Левски” също е кандидат №1 в класацията “футболен карък” на България. Гонзо се провали с гръм и трясък на треньорския пост през 2011 година. Не успя да стане шампион, не можа да вземе Купата на България , а на европейския фронт под негово ръководство “сините” рано-рано сдадоха багажа, отпадайки от “Спартак” (Търнава). Сега е на път да бъде разкаран от "Левски" след идването на новите шефове. Гонзо бе засипан с проблеми и в личния живот. Източници на вестника на народа съобщиха, че той
 
първо се е разделил с
голямата си любов
Цеци Красимирова,
 
а след това е имал любовни драми и с тайнствена жена. Става въпрос за русокоса красавица, в която Гонзо се влюбва до уши. Връзката им продължава около три месеца, след което жената обръща гръб на Георги Иванов. “ШОУ” научи, че през лятото Гонзо е планирал да отвори фитнес-център в София, но заради няколко препъни камъка желанието му се изпарило.
 
ВАЛЕРИ БОЖИНОВ. На пръв поглед в личния си живот Валери би трябвало да е щастлив. На 9 октомври той се ожени за Николета Лозанова – бившата изгора на вратаря Николай Михайлов. Да, ама не! Валери бе тотално преследван от експоловинката си Алисия. Фолкпевицата изненада съвсем Божинов, след като заведе наскоро дело срещу него заради размера на издръжката на техния син – Валери-младши. През лятото нападателят се изпокара жестоко с майка си, която почти се отказа от него и не присъства на сватбената церемония с Николета, състояла се в Правец. Преди десетина дни пък Божинов е получил още един сюрприз, научи “ШОУ”. Негова бивша любовница го заплашила, че ще извади скандални снимки на двамата, ако не й даде 5000 лева, които той и обещал преди година. Валери имал кратък флирт с неизвестната дама. Докато били заедно, Божинов сам и предложил да й помогне финансово. Но след като се скарали, “забравил” за парите. Сега наранената жена била готова да покаже еротични фотоси, на които се виждало мъжкото достойнство на футболиста. На терена Валери също привидно имаше успех. Той премина от “Парма” в “Спортинг” (Лисабон). В португалския гранд обаче Божинов зацикли и вместо титуляр, стана дълбока резерва. Местните журналисти пък го поставиха в топ 5 на най-разочароващите трансфери в цялата история на “лисабонските лъвове”.

КОСТАДИН СТОЯНОВ. Защитникът на ЦСКА бе спипан с допинг, който е пил преди вечното дерби с “Левски”. Скандалът гръмна с пълна сила, след като се разбра, че в Борисовата градина се тъпчат с тайнствена енергийна напитка. От всички обаче изгоря само Костадин Стоянов. Коцето имаше страхотни проблеми в любовната сфера. Изпокара се с приятелката си, която му тегли шута. Стоянов бе един от най-слабите  футболисти на ЦСКА през цялата календарна година. В края на февруари той си отбеляза автогол в дербито с “Левски”, а от август до ноември направи пет очевадни дузпи, повече от половината които не бяха забелязани от съдиите. Коцето е определян за най-големия скандалджия в “червения” отбор. Оттам твърдят, че през 2011-та защитникът се изпокарал с почти всички играчи, като често е налитал на бой.

ИВАН БАНДАЛОВСКИ. Другият бранител на ЦСКА също имаше неприятности. На два пъти бяха
 
взривени
негови
автомобили,
 
единия от които той бе подарил на баща си. Бандата, както наричат юношата на “Левски”, отдавна има връзки с хора от подземния свят, шушукат из спортните ни среди. “Вероятно е сгазил яко лука и поради тази причина му запалиха двете коли”, твърдят запознати. Малцина знаят, че Бандаловски удари греда на трансферния пазар. През лятото защитникът е бил на крачка от договор с италианския гранд “Рома”. “ШОУ” научи защо не се е стигнало до сделка. В последния момент “доброжелатели” се свързали с ръководството на “Рома” и наклеветили здравата Бандаловски. Обявили го за скандалджия, за труден характер, а на всичко отгоре разкрили, че той страда от хронична контузия на дясното бедро, която ще окаже негативно влияние при евентуалното му преминаване в тима от град Рим.

ВЕЛИСЛАВ ВУЦОВ. Вили Вуцов също чака с трепет края на 2011 година. Бившият треньор на “Левски” бе през два месеца в съдебната зала заради развода със съпругата си Светла. Вили най-напред спипа жена си с любовник, а после откри в телефона й съобщения от още двама мъже. Скандалите между тях се превърнали в ежедневие, а след една от поредните разправии едва не се стигнало до бой. Наложило се Велислав да вика полиция, която да озапти пощурялата му съпруга, тъй като Светла също научила за изневери на вече бившата си половинка. Вуцов не сполучи и в треньорския занаят. До “ШОУ” стигна информацията, че той е бил пред подписване на договор с три клуба в рамките на календарната 2011 година. Най-напред е преговарял с “Локомотив” (Пд), но не могъл да уточни личните си условия с боса Коко Динев. После не се разбрал с другия пловдивски гранд – “Ботев”, а преди около двайсетина дни е имал неуспешни разговори и с ръководството на “Черно море”, където навремето беше наставник.
“Няма такъв карък като Вили. Никой не помни треньор да се е разминал с три клуба за една година. Вуцов продължава да е безработен, а на всичко отгоре
 
се раздели
и с жена си
 
Тази година не му донесе никакъв късмет”, твърдят от обкръжението на 44-годишния Велислав.

ЙОРДАН ЛЕЧКОВ. Лечков изгуби почти всичко. Най-вече големия кокал, която бе налапал като кмет на Сливен. Фирмите, в които е съакционер, са пред фалит. Хотелският му хотел “Империя” – също. Данчо отново е в обтегнати отношения със съпругата си Светлана, а в последните месеци се изпокара жестоко и със сина си Лъчезар.

НИКОЛАЙ ГИГОВ. За първи път в историята на български футбол елитен столичен отбор е пред закриване. 2011 година причини мъка и болка на собственика на “Локомотив” (София). Бизнесът на Гигов зацикли, което се отрази негативно върху столичните “железничари”. Очаква се в първите дни на 2012 година той да съобщи официално дали футболният клуб ще продължи да съществува или ще бъде обявен в несъстоятелност.

ХРИСТО ЙОВОВ. Пълен провал за капитана на “Левски”. Формата на Ицо изчезна. От добрите му изяви на терена нямаше и следа. 34-годишният Йовов се беше прицелил в политиката, където търсеше спасение. Кандидатира се за кмет на родния си град Своге, но не успя да стане градоначалник. Упорито се шушука, че Ицо имал разправии и със съпругата си, тъй като тя на няколко пъти го спипала да кръшка.

СТАНИМИР СТОИЛОВ. Мъри се издъни жестоко в Кипър. В началото на 2011 година той за първи път пое чуждестранен отбор – “Анортозис”, но така и не можа да докаже класата си. Под негово ръководство тимът започна да записва повече загуби отколкото победи. Върхът на падението беше отпадането в евротурнирите от скромния “Работнички” (Македония). И личният живот на Мъри никак не върви. Негови близки се оплакаха, че Стоилов е на нож с жена си. На всичко отгоре роденият през 1967 година треньор се опарил в областта на бизнеса. Мъри подготвял отварянето на месарски цех в родния град Хасково, но заради глобалната икономическа криза в последния момент бил принуден да се откаже от заплануваното начинание.