Безспорно тази година президентът на Славия Венцислав Стефанов би всички в земята с постоянните си изцепки и лафовете, които подмяташе наляво и надясно. Босът на "белите" удари в масата даже и Димитър Пенев. Не, че Чичо Митко не продължи и през 2009-а да разсмива всички, но Венци бе ненадминат с хумора си. БЛИЦ ви предлага изцепките на двамата през годината.

Бисерите на Венци Стефанов:

* Ако искаш да взема да ти ударя един шамар, че да изглеждам по-нервиран!? Или да взема пистолет от полицаите и да започна да стрелям или да се самоубия? Или да убия двама журналисти дето са некомпетентни!?", изцепва се Венци Стефанов, след като журналист му казва, че изглежда много спокоен, въпреки загубата на Славия.

* Бой и е*ане не се връщат, нали знаете!?

* Антон Генов вече ще бърка само в гъза на кравите! Нали е ветеринар, това му е работата!

* Трамвай №5 прави по-малък завой от Антон Генов. Като видя положението и зави в обратна посока. Ограби труда на момчетата. Директно поръчков съдия!

* Съдията е несретник! Най-лошото нещо е да си слуга, когато си слуга и несретник е още по-лошо. Този няма таш*ци! Умрял е от страх, няма нищо в панталонките!

* Този тъп съдия е правен от пикня! (след шампионатната загуба с 1:2 от ЦСКА)

* Няма как да натискам Боби, мога да натискам жена си или някое хубаво момиче!

* Щом толкова много искате да налагам наказания, то ще има по 100 камшика на голо за всеки!

* На кого да се оплаквам, вече не знам. Може би на Арменския поп или на Светия синод!

* Опозориха Славия и треньора. Всички лигльовци ще бъдат отстранени. Ако знаех правилната рецепта, нямаше да си блъскам главата толкова години. Явно трябва да взема една голяма тояга и да карам наред.

* Имаме сили да бием ЦСКА. Заушката ги повали, ние ще ги доуморим! (преди мача е силен)

* Вече сме по-фотогенични. С привличането на Фози и Бебето (б.р. - Здравко Здравков и Асен Николов) имаме цвят - бели, черни, въобще - разнообразие!

* Стоя и гледам картата на Европа. Почти не остана място, където Мъри да не е ял бой. Той разширява географията с всеки изминал ден!

* Чувам, че срещу Грузия пак щяла да играе със същата защита. Нищо чудно да ни бият насред София и да станем за т*шак на врабчетата.

* Мърчо и Наско са бездарници, а прибират по 200 000 евро на година!

* За него като стане въпрос, като за умрелите - или хубаво, или нищо. Кажете на това момченце от Хасково, че този, който дава парите, той поръчва музика. Ял е бял хляб тука, да не говори много. Ей любениците в Хасково там му е силата, ще му видим правилния футбол - за Станимир Стоилов

* Момчетата с костюмчетата Мъри и Сираков са пълни нули!

* Ти го плюеш, а той си мисли, че дъжд го вали! (за Станимир Стоилов)

* Този шестограм дори на снимка не става за национален селекционер, само го погледнете. Владо Домакина изглежда по-добре от него. Мъри и до тоалетната не ходи, без да поиска разрешение от Наско Сираков!

* Не съм давал нареждания на момчетата да се класират за Европа. То така не става. Бачкане трябва. Не се иска молитва, а мотика.

* Има една поговорка, която не се отнася само за националния отбор и за футбола, но и за живота - и тате може, и бате може, но козата си сака пръч. Или иначе казано, трябва си треньор, ръководител и хора, които могат!

* Нямам нищо против компютрите, но не може децата да ходят с лупи. Гледам 16-годишни, които ходят като снайперисти по улиците. С едни черни очила. Това за децата трябва да е държавна политика.

* По-добри сте, ама на кегелбан! (обръща се към Георги Марков след мача с Локо (Сф)

* Първите паднаха в кърви, последните станаха първи!

* Бялата лавина затрупа Ловеч!

* Нашите бяха жалки. Бабички!

* Благо Георгиев е за Барселона и Манчестър Юнайтед!

* Мачкат Благо, защото е гъзар!

Бисерите на Димитър Пенев:

* ЦСКА и Лeвски като са толкова зле, да вземат да се обединят!

* За нови попълнения питайте Киро администратора!

* Имам едно изискване - екскурзоводката да е на средна възраст!

* Автобусът на ЦСКА е шоколадов, за да е на кадем. Важното е обаче, че машината няма грешка. Купихме я на 0 километра. Дучето искаше да я боядисаме в червено, но аз му препоръчах да си гледа фенклуба и да не допуска търговия с ЦСКА!

* ЦСКА е световноизвестен клуб в света, да не говорим за Европа...

* Приоритет ми е да развия качествата на нашите таланти. Знаете, че една къща се почва от основите. Само с материал не става. Трябват пари и вкус, за да се обзаведе добре. Нали обаче има по-хубави, недотам хубави и нехубави къщи!

* Теренът беше малко неудобен, въпреки че е зелен отгоре!

* Николай Ишков е пич, ама и лисица. Преди да играем с Кьолн, подписа рекламен договор с фирма за бира. Като разбрах какво е направил, го дръпнах настрана и го попитах каква е тази бира и няма ли да я опитаме поне.

* Слухове не коментирам. Вие, журналистите, ги пускате. Често си пиете с футболистите, а после пускате това-онова!

* Като дойде някой нов, да е наясно, че трябва във всеки полусезон да играе по следната схема - да направи 10 силни мача, два средни и един слаб. Ето ги тези 15 срещи.

* В Саудитска Арабия имаше 100 вида меса в магазините и никакъв алкохол. Рядко успявахме да преборим сухия режим с уиски. (за престоя си начело на Ал Насър)

* Живеем на извънземна планета!

* Не трябва да се хващате все за секса първо. Минаха 15 години от тогава. Нека нашите привърженици знаят, че футболисти бяха в Щатите с жените си. Това бяха жените им, а не гаджета. Не е важно, че е имало басейн. И през 1970 година в Мексико бяхме в басейна, но завършихме 16-и от 16 отбора. Аз да съм отново треньор? Не виждам какво лошо. Йохан Кройф почина, а след това стана селекционер на отбора на Каталуня!