Над 250 000 души се очакват в четвъртък по улиците на тексаския град Далас за шампионския парад местния баскетболен тим, който празнува историческата си първа титла в НБА.

“Ще бъде невероятно. Ще се насладим напълно на този празник”, сподели звездата на Далас Маверикс Дирк Новицки, който стана първият германец с титла в НБА.

Празникът ще започне в 10:00 часа местно време (18:00 часа българско време), когато отборът заедно с треньорския щаб и ръководството ще се отправят от “Dallas Convention Center” към дома на Маверикс – “American Airlines Center”, където ще се състои голямо парти. Достъп до заключителното тържество в залата ще имат всички привърженици на клуба с абонаментни карти. Освен това целият празник ще бъде предаван на живо по местните телевизии.

Треньорът на Маверикс Рик Карлайл е печелил титлата като играч през 1986 година с Бостън Селтикс. “Тогава беше страхотно. Сега ще бъде още по-добре”, споделя 51-годишният наставник с поглед към първия си такъв парад преди 25 години в Бостън.

Клубният собственик Марк Кубан ще финансира шампионския парад от личната си сметка и ще му се наслади с цялото си сърце и душа. Преди 5 години милиардерът обяви предварително, че ще направи подобен парад, но тогава Далас отстъпи на финала срещу Маями с 2-4 победи, въпреки че водеше в серията с 2-0 успеха.

През миналия уикенд Маверикс взе реванш от “горещите” и след победа със 105:95 в Маями си осигури титлата в най-доброто баскетболно първенство в света. /БЛИЦ