Българският национал Алекс Петков игра цял мач за Шльонск (Вроцлав) при равенството 2:2 като гост на опашкаря Рух (Хожув) в мач от 13 кръг на полската Екстракласа.

Тимът от Вроцлав взе равен аванс, след като Лукаш Бейгер откри резултата в четвъртата минута. Той беше точен с глава след центриране от фаул на Петър Шварц.

Четвърт час по-късно домакините получиха дузпа в своя полза, отсъдена за нарушение на Патрик Янасик срещу Томаш Войтович, а Даниел Шчепан не сбърка при удара си от бялата точка.

В добавеното време на първото полувреме Шльонск възстанови аванса си. Науел Лейва беше изведен сам срещу вратаря Кшищоф Камински и прати топката в ъгъла на вратата.

Рух стигна до равенството девет минути преди края, когато отново получи право да изпълни 11-метров наказателен удар, този път зарази нарушение на вратаря Рафал Лечински. Даниел Шчепан и този път беше точен при изпълнението на дузпата.

Равенството остави Шльонск (Вроцлав) на първото място в класирането с 27 точки. За помогнаха и грешките на преследвачите. Ягелония (Бялисток) загуби с 1:2 като гост на Погон (Шчечин), а Лех (Познан) направи 1:1 при визитата си на Краковия. Рух (Хожув) е на предпоследното 17-о място с осем точки.