Националните отбори на България започнаха участието си на световното първенство по футбол за бездомни хора с изразителни победи с двуцифрен резултат. Мъжете разбиха с 13:1 Южна Корея. Българите имаха сериозно преимущество още в началото на срещата и поведоха с 10:0 през първото полувреме. В началото на втората част корейците реализираха едно попадение от дузпа. Националите отбелязаха едва 3 гола през втората част, тъй като при разгромни резултати на световния шампионат може да последват санкции за спечелилия тим. Причината е, че първенството има социален характер и загуби с голяма разлика може да доведат до лоши психологически последствия за играчите на падналия тим. Националите посветиха победата си на треньора от „Евроколеж” Илия Иванов, който трябваше да ги води на Мондиала, но поради сериозни лични проблеми се наложи да остане в Пловдив.

Днес националите играят с Камбоджа (14:40 часа българско време) и САЩ (17:40 часа), а във вторник срещу световния шампион Чили (14:40 часа) и Южна Африка (17:40 часа). С тези срещи ще завърши и първата групова фаза от турнира за мъжкия ни тим.

Женският отбор на България победи Швеция с 11:0. Двубоят се разви по сходен начин с този на мъжете и през първото полувреме резултатът бързо нарасна до 9:0 в полза на българките. През втората част те се опитваха да задържат резултата и реализираха само две попадения. Националките почиват днес, а във вторник играят срещу домакините от Полша (15:40 часа) и срещу световния шампион Мексико (18:40 часа)./БЛИЦ