Отборът с най-слаби показатели в НБА Кливланд Кавълиърс надви шампиона Лос Анджелис Лейкърс със 104:99 и записа едва втората си победа от началото на годината.

По този начин “кавалерите” си отмъстиха на “езерняците” за катастрофалното поражение с разлика от 55 точки преди месец. Любопитен факт е, че първият си успех за 2011 година Кавълиърс регистрираха едва миналия петък, когато сразиха Лос Анджелис Клипър със 126:119.

Най-резултатен за победата на Кливланд срещу Лейкърс бе Реймън Сесионс, който наниза 32 точки и регистрира 8 асистенции. За Лейкърс Паул Гасол бе феноменален с 30 точки и 20 борби под коша, а звездата Коби Брайънт вкара 17 точки и овладя 11 борби. Звездното дуо обаче не помогна на "езерняците" да избегнат унизителната трета поредна загуба.

От началотп на редовния сезон Кливланд е с баланс от 10 победи и 46 загуби, които нареждат тима на последно място не само в Източната конференция, но и въобще в НБА. Лос Анджелис Лейкърс пък има сметката си 38 победи и 19 загуби, като с тези показатели заема трета позиция в Западната конференция пета въобще в НБА. /БЛИЦ