Ник Кирьос се оттегли от “Уимбълдън” заради контузия на китката, въпреки че часове по-рано обяви друго. Непредсказуемият австралиец бе споделил пред репортери, че ще направи още един добър турнир в Лондон. Именно тук той игра финал миналата година, когато загуби от Джокович. Сега в първия кръг Кирьос трябваше да се изправи срещу белгиеца Давид Гофен.

10 часа по-късно обаче Ник пусна съобщение в социалните мрежи, че заради скъсани връзки на китката си събира багажа и си тръгва.

“Много съм тъжен да обявя, че ми се налага да се откажа от “Уимбълдън” тази година. Опитах всичко възможно, за да се възстановя след операцията на коляното и да стъпя отново на кортовете на “Уимбълдън”. След завръщането си обаче започнах да усещам болки в китката. Като предпазна мярка преминах преглед на скенер, който показа разкъсване на връзки. Направих всичко възможно, за да мога да играя и съм разочарован , написа 28-годишният Ник Кирьос.

Австралиецът е изиграл само един мач от началото на годината – на ATP 250 турнира в Щутгарт, където загуби още на старта от Ибинг Ву с 5:7, 3:6.

Шокиращата новина принуди организаторите на "Уимбълдън" да направят промени във вечерната сесия. Мачът между Каспер Рууд и французина Лоран Локоли в понеделник беше преместен на корт №1 на мястото на Кирьос-Гофен. Участващият с "уайлд кард" Гофен пък ще играе с "щастливия губещ" от квалификациите Фабиан Марожан на корт №2.