Нико Хюлкенберг се раздели с мениджъра си Вили Вебер, бе съобщено официално от пилота в неговия уебсайт. 23-годишният германец поема за момента управлението на кариерата си в собствените си ръце.

"Двете страни работят понастоящем върху плавното прехвърляне на нещата и удовлетворяващо развитие за всички засегнати. Хюлкенберг ще получава помощ по отношение на мениджмънта си от бившия си PR съветник Тимо Ганс", се допълва в изявлението.

Напоследък и други немски пилоти предприемат подобни действия. Михаел Шумахер разчита на Сабине Кем, която бе негов говорител, но сега съвместява няколко позиции, пише clubs1. Себастиан Фетел също е без мениджър - работи с личната си асистентка Брита Рьоске, която дори се премести в Швейцария, за да изпълнява по-добре задълженията си (особено натоварени, след като той стана световен шампион през 2010 г.).

Вебер от своя страна е един от най-известните мениджъри в света на Формула 1, но това се дължи в най-голяма степен на връзките му с Михаел Шумахер. Той направляваше кариерата на седемкратния световен шампион дълго време и получаваше сериозен дял от приходите на пилота за услугите си. Вили обаче бе съден в Германия за укриване на данъци. Негови бизнес инициативи включваха лицензиране производството на продукти с марката "Михаел Шумахер". /БЛИЦ