Управителният борд на НХЛ одобри продажбата на Атланта Трашърс на групировката “True North Sports and Entertainment” от Уинипег.
 
По този начин Канада вече ще има 7 отбора в първенството. Настоящият ход е противоположен на модата в последните години, когато тимовете от страната бяха закупени от американски компании и преместени на юг от границата между двете държави.
 
За последно отбор се премести от САЩ в Канада точно преди 30 години. И тогава това бе тим от Атланта, местният Флеймс отиде в Калгари. След като за втори път не успява да задържи хокеен отбор, столицата на Джорджия едва ли ще получи правото за трети път да има собствен клуб в НХЛ.
 
Уинипег от своя страна се сдобива с тим в хокейната лига на САЩ и Канада след 15-годишна пауза. През сезон 1995/96 местният Джетс се премести в Аризона и става Финикс Койотс.
 
Настоящата продажба на Атланта Трашърс е за 170 милиона долара. Има и такса за преместване от 60 милиона, която ще бъде разпределена между останалите собственици на отбори.
 
Отборът от Уинипег ще играе в зала “MTS Center”, която е с капацитет 15 015 места. В началото на месеца, когато стана ясно, че градът отново ще има отбор в НХЛ, за броени часове бяха купени 13 000 сезонни билета. Засега отборът не е избрал своето име, но е сигурно, че няма да продължи да се нарича Трашърс./БЛИЦ