Пилотът на Ферари Фелипе Маса обвинил боса на Рено Флавио Бриаторе за катастрофата на Нелсиньо Пикет в миналогодишната Гран При на Сингапур, която след различни стечения на обстоятелствата донесе победата на съотборника му Фернандо Алонсо. Това призна бразилският журналист от телевизия "TV-Globo" Региналдо Леме, който е говорил с Маса след инцидента.

"Пикет катастрофира на много странно място", заяви журналистът от "TV-Globo".

"Веднага ми направи впечатление, че има нещо нередно, когато говорих с Маса след състезанието в Сингапур. Фелипе отиде при Бриаторе и му каза: "Тази катастрофа стана, защото ти така си поискал", завърши бразилецът.

По време на надпреварата в Сингапур Маса стартира от първата позиция и водеше колоната до катастрофата на Пикет и излизането на колата за сигурност. Съвпадението доведе до конспирации относно Нелсиньо, за когото се смята, че нарочно се е блъснал в стената, за да осигури на Рено първата победа за 2008-а, пише formula1.bg. Тогава всички минаха през бокса, но механиците на Ферари направиха фатална греша. Фелипе потегли, но откъсна маркуча за зареждане с гориво и трябваше отново да спре и да изчака екипа си в края на питлейна, заради което изпусна победата и завърши на 13-атa позиция.

В последния кръг на сезон 2008 Маса изпусна и световната титла за една точка пред родна публика в Бразилия, където шампион стана Люис Хамилтън. /БЛИЦ

Видео от случилото се в бокса на Ферари в Сингапур - ТУК

Катастрофата на Нелсиньо Пикет в Сингапур - ТУК