Отборите от Формула 1 планират да направят съвместно представяне на болидите си за шампионата през 2010 г., а не както досега всеки тип да презентира самостоятелно новата си кола.

“Всички отбори се съгласихме на общо представяне”, заяви на бизнес форум по моторни спортове изпълнителният директор на Мерцедес GP Ник Фрай, чийто тим през през тази година под името Браун GP спечели и двете титли.

Директорът на Лотус F1 Тони Фернандес призна, че за място на презентацията е избрана пистата “Валенсия”, а вероятната дата е в края на януари.

“Това е поредното доказателство, че всички работим много добре заедно. Няма да правим самостоятелни представяния. Мисля, че решението ни е много добро и в помощ на феновете”, обяви Фернандес.

Той обаче призна, че предложената дата може да се окаже прекалено рано и неговият отбор няма да е готов със своя болид. Очаква се колата на Лотус да е готова в началото на февруари. “Нямам да имам готов болид в края на януари. Вероятно ще дойда на презентацията с макет на кола от “Мачбокс”, разкри Фернандес./БЛИЦ