Далас Маверикс стигна до драматична победа с 86:83 като домакин в мач номер 4 от финалната серия в НБА с Маями Хийт. След успеха Дирк Новицки и компания запазиха реални шансове за титлата и изравниха резултата в серията 2:2 победи.

Всичко се реши в последните секунди, когато направилият страхотен мач за Маями Дуен Уейд първо сбърка веднъж от фауллинията, а след това, в последната атака на "Горещите", не успя да обработи добре топката и отчаяният опит на крилото Майк Милър за тройка бе повече от неуспешен. Германското тежко крило на Далас Дирк Новицки вкара решаващ кош 14 секунди преди края, с който тексасци поведоха с 3 точки разлика - 86:83 и се поздравиха с успеха.

Най-резултатният баскетболист на игрището беше гардът на гостите Дуейн Уейд с 32 точки. Крис Бош отбеляза 24 точки, но третата суперзвезда в тима - крилото Леброн Джеймс, бе неефективен в атака, завърши с 8 точки, към които добави 9 борби и 7 асистенции.

С 21 точки и 11 борби завърши Новицки за Далас. Гардът Джейсън Тери вкара 17 точки от пейката, Шон Мериън се отчете с 16 точки, а центърът Тайсън Чандлър бе с много голям принос за победата със своя дабъл-дабъл - 13 точки и 16 борби, 9 от които в нападение.

Мач номер 5 от серията отново е в Далас - в 4:00 часа българско време в нощта на четвъртък срещу петък./БЛИЦ