Гардът на Сакраменто Тайрик Еванс бе определен за най-добър новобранец на сезона в НБА. Въпреки че Кралете не успяха да се класират за плейофите, той завърши с впечатляващите 20,1 точки, 5,8 асистенции и 5,3 борби средно на мач. В историята единствено легендарния играчи като Оскар Робъртсън и Майкъл Джордън, както и Леброн Джеймс са успявали да завършат първия си сезон в Лигата с поне по 20 точки, 5 борби и 5 асистенции на двубой.

В анкетата сред баскетболните анализатори Еванс получи 67 първи места и събра общо 491 точки. Стивън Къри от Голдън Стейт остана втори с 391, а третото място бе за Брандън Дженингс от Милуоки, който регистрира 204.

„Това бе една от целите ми още когато влязох в НБА и се радвам, че успях да спечеля тази награда. Наистина съм щастлив и горд, че постигнах това”, коментира Еванс, който бе избран под №4 от Драфта и показа най-сериозно постоянство от конкурентите си.

Въпреки усилията на Еванс Сакраменто спечели едва 25 мача и загуби цели 57 през редовния сезон, което бе един от най-слабите баланси в Лигата./БЛИЦ