Вратарят на Ню Джърси Девилс Мартин Бродюр трябваше да чака 18 години, за да вземе своя реванш от Ню Йорк Рейнджърс. Това стана факт, след като “дяволите” победиха “рейнджърите” с 3:2 след гол в продължението и спечелиха финалната серия на Източната Конференция на НХЛ с 4:2. Съперник на Ню Джърси в спора за Купа Стенли ще бъде Лос Анджелис Кингс.
 
Адам Енрике донесе победата на Ню Джърси Девилс. Новобранецът се разписа в 63-ата секунда на продължението Вратарят Брадюр се справи отлично и отрази 33 от всичките 35 удара към вратата си. “Дяволите” ще играят на финала на НХЛ за първи път от 2003 г. Това е вторият случай от шест опита, в който Ню Джърси надвива над Ню Йорк Рейнджърс в плейофите.
 
Преди 18 години Ню Йорк Рейнджърс обръща Девилк във финала на Източната Конференция, след като губи с 2:3 в серията. На вратата на “дяволите” тогава е новобранецът Мартин Бродюр, който в шестия мач между двата тима получава хеттрик от капитана на Ню Йорк Рейнджърс Марк Месие. След това Рейнджърс печели серията, а впоследствие надвива Ванкувър Канъкс и взима Купа Стенли след 54-годишно чакане.

Ню Джърси Девилс - Ню Йорк Рейнджърс 3:2 след прод.
(2:0, 0:2, 0:0, 1:0)
В серията: Ню Джърси печели с 4:2