Едно от "лошите момчета" на НБА Джаварис Критентън за пореден път си има сериозни проблеми със закона. Баскетболистът е обвинен в убийството на 22-годишна жена в Атланта. Жертвата е Джулиан Джоунс. Тя е била застреляна сред тълпа от хора и е починала на място. Убийството е било извършено миналия петък.

Според полицията в Атланта, тя не е била целта на стрелбата, а стоящ близо до нея мъж. Той бил длъжник на Критентън. Баскетболистът все още се издирва. Според органите на реда, той се е укрил в Лос Анджелис. В момента има заповед за ареста му.

Джаварис Критентън е известен с безумните си постъпки. През 2010 г. той влезе с пистолет в съблекалнята на тогавашния си клуб Вашингтон Уизърдс и се спречка със съотборника си Джилбърт Аринас. Той също извади оръжие.

Все пак не се стигна до стрелба, но и двамата се явиха пред съда. Критентън се призна за виновен и получи само пробация. И в миналото той е имал проблеми със закона, но досега не е лежал в затвора.

В момента той не се занимава с баскетбол, защото е контузен. За последно Критентън игра в Шарлот Бобкетс в края на миналата година.