Пилотът на Уилиямс Пастор Малдонадо беше обявен за “много опасен” за всички във Формула 1. Това стана, след като стюардите на пистата “Силвърстоун” разгледаха под лупа катастрофата му със Серхио Перес по време на Гран при на Великобритания.

Тогава Малдонадо се удари странично в Перес, като в следствие на инцидента и двамата отпаднаха от надпреварата. Стуардите от “Силвърстоун” прецениха, че вината за удара е изцяло на венесуелецът. Те го наказаха с глоба от 10 000 евро за “много опасното” му поведение.

Инцидентът в Англия беше втори пореден за Малдонадо, след като две седмици по-рано във Валенсия се сблъска с Люис Хамилтън в битката за третото място. Тогава венесуелецът отнесе наказание от 20 секунди и остана извън местата даващи точки. Хамилтън пък не завърши състезанието.

“Избута Хамилтън във Валенсия. Удари и мен. Време е да се вземат мерки срещу Малдонадо. Той е опасен за всички. Ние сме хора, които рискуват живота си и е крайно време той да бъде озаптен, за да не се стигне до фатални инциденти”, беснееше Перес след удара с Малдонадо.