Орландо Меджик взе ценна победа като гост на шампиона Бостън Селтикс в първия мач между двата отбора от полуфиналните плейофи в Източната конференция на НБА. "Магьосниците" спечелиха с 95:90 (24:19, 30:17, 24:26, 17:28) и отнеха домакинското предимство на "Келтите".

Най-резултатен за Орландо бе крилото Рашард Люис с 18 точки, но с най-голям принос за победата бе най-добрият защитник в НБА - центърът Дуайт Хауърд, който се завърна в игра след наказанието си от един мач, което трябваше да изтърпи заради удара с лакът, който нанесе на Самюел Далъмбърт от Филаделфия Севънтисиксърс в петия мач между двата тима от първия кръг на плейофите. Баскетболистът с прякор "Супермен" записа 16 точки и 22 борби. "Магьосниците" бяха без гарда Кортни Лий, който все още се възстановява след травмата си в главата. Той бе неволно ударен в главата от съотборника си Хауърд във въпросния мач номер 5 от серията с Фили.
За Селтикс, Пол Пиърс отбеляза 23 точки, а Ражон Рондо реализира 14, към които добави 10 борби и 8 асистенции. Младият плеймейкър на Бостън обаче нямаше ден в стрелбата, като успя да отбележи само 2 коша, а останалите му точки дойдоха от фауллинията. Гардът Рей Алън също не бе на познатото си ниво, като завърши с едва 9 точки и вкара само една тройка от 7 опита. Центърът Кендрик Пъркинс записа 16 борби, но само 6 точки за Бостън./БЛИЦ