Срещата в Орландо започна по-добре за гостите от Лос Анджелис, които още от самото начало дръпнаха с 4-5 точки разлика. В крайна сметка Лейкърс спечели първата четвърт с 31:27. През вторите 10 минути обаче "магьосниците", водени от вездесъщия си център Дуейт Хауърд, не само, че стопиха разликата от 4 точки след първата част, но се и оттеглиха на почивка с аванс от 5 пункта, печелейки частта с 32:23.

http://cache.daylife.com/imageserve/04O86n6epd60P/610x.jpgТретата четвърт бе изключително равностойна, като в крайна сметка Орландо успя да спечели с 22:21 и да увеличи преднината си на 6 точки. Най-инфарктна бе последната четъвърт на срещата. На моменти Орландо водеше с разлика от 8-7 точки, но в самият край Коби Брайънт и компания успяха да изравнят резултата при 99:99 малко повече от 2 минути преди последната сирена. Именно звездата на ЛА Лейкърс Коби Брайънт обаче опропасти един фал, а след това и още една атака в последните секунди, за да триумфират домакините от Орландо със 108:104, въпреки че загубиха последната част с 27:29.

http://cache.daylife.com/imageserve/0fR09BceTK444/610x.jpgНай-резултатният баскетболист в мача бе Коби Брайънт с 31 точки, а испанецът По Гасол добави още 23 за "езерняците". Успехът на "магьосниците" пък дойде най-вече на отборния дух, тъй като четирима от титулярите на домакините завършиха с доста изравнени показатели. Дуейд Хаурд и Рашард Люис вкараха по 21 точки, докато турчинът Хедо Туркоглу и Рой Алстън добавиха по още 18 точки всеки за победата.

http://cache.daylife.com/imageserve/09Hw4mj8q5aM1/610x.jpgОрландо ще бъде домакин и на следващите 2 срещи, а ако се стигне до мач №6, то той ще бъде в Лос Анджелис, където ако се наложи серията може да бъде завършена и със седми мач. "Магьосниците" изоставаха с 0:2 победи в серията, а в историята на НБА само 3 пъти отбори са успявали да заличат такова изоставане. С успеха си днес обаче Орландо възроди надеждите си не само за обрат в серията. Орландо не е печелил титлата в НБА от времето на Шакил О'нийл и Пени Хардуей, които играха за тима в средата на 90-те години на миналия век. /БЛИЦ