Димитър Митов е играчът от академия "Христо Стоичков" в Етрополе, който в събота заминава на тестове в Нотингам Форест.

Роденият на 22 януари 1997 година страж впечатли директора на академията на двукратния еврошампион Ник Маршал преди две седмици и началникът веднага отправи покана към младока, привлечен в Чавдар от Козлодуй.

Класата на високия 188 см младеж не е изненада. Той вече е носител на Купата на БФС, а през август в Москва бе обявен за вратар №1 на силен международен турнир с участието на 8 национални отбори, включително от Острова.

Втори вратар на представителния тим на Форест е младежкият национал Димитър Евтимов. 19-годишният шуменец подписа с Нотингам на 15 април 2011 година и за кратко време премина пътя до първия отбор, уточнява Проспорт.бг.

Митов ще гледа в събота вечер двубоя от Чемпиъншип между Нотингам и Милуол.

Любопитен факт е, че първи треньор на Митов в Етрополе е... Димитър Евтимов. Момчето пристига в Чавдар в момент на смяна на наставниците. Скоро с двамата таланти се заема Веселин Яневски, сега наставник в ДЮШ на ЦСКА.

От миналата година с Митов работи Румен Ненов. Бившият страж на ЦСКА тренира от дълго време индивидуално с талантливия вратар, който води занимания с първия тим на Чавдар (Етрополе).

От понеделник Димитър Митов влиза в седмичен тренировъчен цикъл, а в събота ще играе шампионатен мач на своята възраст. В Англия е разрешено играчите на проби да се състезават и в официални мачове, но имената им не се вписват в официалния протокол. Само "играч на проби".