Сагата с отвличането на кетчъра на Вашингтон Нешънълс от МЛБ Уилсън Рамос приключи за два дни, след като специалните части на венецуелската полиция освободиха бейзболиста. Петима души са арестувани по обвинение в отвличане.
 
Рамос разкри радостта си, че е жив, тъй като в момента на полицейската атака е започнала жестока престрелка. Той благодари на специалните части, че са го освободили.
 
24-годишният кетчър бе в неизвестност от сряда вечерта, когато бе отвлечен с джип пред дома си в работническия квартал във Валенсия (на 150 км западно от Каракас). Това е първото отвличане на бейзболист от МЛБ във Венецуела, но жертви са били роднини на редица спортисти.
 
Уилсън Рамос наскоро се завърна в родината си след първия си сезон във Вашингтон Нешънълс и след края на сезона в МЛБ се включи в първенството на Венецуела.
 
Отвличанията са сериозен проблем не само за спортистите в страната. Жертви стават не само богатите, но и хора от средната класа. Венецуела е държавата с най-висок процент убийства в Латинска Америка. Редица престъпления остават неразкрити./БЛИЦ