Минесота Уайлд от НХЛ подписа договор с 51-годишен вратар заради проблеми в състава си. Съотборниците на Пол Дойч от лигата за ветераните трябваше да му намерят заместник за традиционния си мач в сряда, тъй като в същия ден той трябваше да бъде с Минесота за мача срещу Нешвил (3:2).
 
Уайлд подписа с Дойч аматьорски договор за тестове, тъй като срешно се нуждаеше от резерва на титуляра Джош Хардинг. Вторият вратар на тима Никлас Бекстрьом не можеше да участва в мача заради семейни причини. Мат Хакет бе викнат спешно от Хюстън, но полетът му щеше да кацне след 18:30 часа.
 
Възможността Дойч да участва в мач от НХЛ обаче завърши още преди срещата да е започнала. Хакет пристигна в залата точно преди старта на двубоя в 19:00 часа и Пол Дойч бе изваден от състава, въпреки че участва в загрявката.
 
Той дори не беше на резервната скамейка, а гледа мача от ложа със състезателките от отбора на дъщеря си до 14 години. Дойч е треньор на този тим, а местата в ложата бяха резервирани много преди той да подпише договор с Минесота Уайлд.
 
Контрактът на Пол Дойч е доста необичаен, тъй като той за последно е играл в състезателен мач на високо ниво през 1978 г. По това време е защитник за университета “Рузвелт” в Минеаполис. Той е добър приятел с бившия помощник треньор на Минесота Уайлд и няколко пъти е участвал в тренировките на тима като вратар.
 
Заради правилата на НХЛ клубът не можеше да привлече вратар с професионален опит. Аматьорският договор за тестове на 51-годишния ветеран отговаря на условията. Интересното е, че Дойч, който има копирен център в предградието Сейнт Пол, обикновено играе в лигата за ветерани. Той никога не е играл като вратар преди да навърши 37 години.
 
Минесота Уайлд спечели петия си пореден мач в НХЛ, след като Дани Хийтли, Кайл Бродзияк и Кал Клатърбък вкаха през третия период за успеха с 3:2 на Нешвил Предатърс. Вратарят Джош Хардинг направи 23 спасявания. Жорден Туту и Райън Сътър бяха точни за “хищниците”, а стражът Пека Рине отрази 27 удара.