Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) поиска среща с Международната автомобилна асоциация (ФИА), за да бъдат обсъдени новите правила за сезон 2010. Най-дискусионната тема остава бюджетния таван от 40 млн. английски лири, който е планиран за догодина. 

Представителите на отборите са твърдо против съществуването на два паралелно съществуващи набора от правила. Става дума за идеята тимовете, които могат и желаят да инвестират повече средства, да бъдат ограничавани технически. Ферари и БМВ бяха първите, които открито се противопоставиха на новите правила на ФИА. Двата отбора са сред по-заможните и най-вероятно ще попаднат под техническите ограничения.

След днешната среща Асоциацията на отборите излезе и с кратко обръщение: "ФОТА направи позитивна и конструктивна среща и членовете й се съгласиха да продължат съвместната си работа като намалят още разходите за 2010 и 2011 г. Ние обаче имаме притеснения относно решенията взети на последната среща на Световния съвет на ФИА, които ще влязат в сила от 2010 г. и затова искаме незабавна дискусия с асоциацията"./БЛИЦ