Германският десетобоец Мануел Айтел се оттегли от Олимпийските игри поради коронавирусна инфекция, последният от поредица от случаи, засегнали игрите в Париж.

Олимпийските игри в Токио 2020 бяха отложени с една година до 2021 г. и се проведоха почти без фенове заради пандемията. Оттогава нивата на заразяване спаднаха рязко и няма ограничения на Игрите в Париж, но в последните дни се забелязват признаци за възобновяване на случаите, което може да притесни организаторите.

Британският сребърен медалист по плуване Адам Пийти е дал положителен тест на Игрите, както и австралийската състезателка по плуване Лана Палистър. Лекарите се опасяват, че случаите са значително повече, но протичат сравнително леко.

"Днес е един от най-лошите дни в живота ми“, написа 27-годишният Айтел в Инстаграм.

"Това, което чувствам в момента, е отвъд всяко поражение, което някога съм преживявал в спорта. Абсолютно съм зашеметен, опустошен и вече не разбирам света."

Германската асоциация по лека атлетика каза, че Тил Щайнфорт ще заеме мястото на Айтел и ще се състезава в десетобоя с Лео Нойгебауер - най-добрият в света тази година и бившия световен шампион Никлас Каул.

"Не знам какво да правя след това, сърцето ме боли и все още не мога да мисля ясно“, добави Айтел. „Пожелавам максимален успех на германския отбор по лека атлетика и особено на моите момчета по десетобой. Колко бих се радвал да водя тази битка с вас!“

Десетобоят за мъже на Игрите в Париж започва на 2 август.