Любомир Епитропов остана доволен от класирането си на девето място на 200 метра бруст на турнира по плуване на Игрите в Париж 2024. Българинът, който миналия месец стана европейски шампион в дисциплината, не скри, че има и леко разочарование, защото се размина само с 4 стотни от секундата с влизане във финала, за който остава първа резерва.

„Девето място е успех за мен. Разбира се, всяко едно по-предно място щеше да бъде още по-голям успех, но и на това няма как да не се радвам. Надявам се в бъдеще да успея да се мобилизирам и да доразвия слабите си страни, за да мога да съм по-конкурентен и да се запиша на някой олимпийски финал“, заяви Епитропов след плуването си във втората полуфинална серия. 

„Да, разбира се има малко разочарование. Надявах се да мога да се класирам за финал. 4 стотни ме разделиха от тази моя цел, но продължаваме напред. Доста успешна година за мен след Европейското първенство и Олимпиада, така че съм изцяло доволен. Единствено сега можех да се класирам на финала, но за малко…. Дадох всичко от себе си, но това е спортът – някой път печелиш с малко, друг път малко те отделя от по-добър резултат. Планът беше да тръгна малко по-бързо, да съм в играта след първите 100 метра. Плуването се получи горе-долу добре. Имаше някои неща, които може би можех да направя по-добре, но това е всичко от мен“, каза още 25-годишният плувец

Епитропов участва на втората си Олимпиада след Токио 2020, където също плува на полуфинал на 200 метра бруст и завърши 15-и.

„Като цяло съм повече доволен, важното е да се подобряваме. От 15-о място отивам на девето, така че това е прогрес. Успях да взема първа титла и първи медал от голямо състезание преди около месец, така че съм доволен от тази година. Не съжалявам, че не плувах на 100 метра бруст. Реших да се фокусирам изцяло върху по-силната ми дисциплина на 200 метра. Какво можеше и не можеше да стане, няма смисъл да спекулираме“, допълни плувецът. 

Той каза още, че сега му предстои дълга почивка, „мога да кажа заслужена, а след това ще започна подготовка за новия сезон“.