Ровим из снега, за да си намерим гюлето, признават страдалците

Снегът, който затрупа цялата страна, включително и София не създава трудности само за пешеходци, шофьори и работещи. Тези, които се опитват да прославят спортна България, са не по-малко страдащи от тежките метеорологични условия. Сигнал на читател до БЛИЦ и изпратени снимки показва действителността у нас. Когато навън е студено, снежно и заледено част от спортовете на практика загиват. Такъв е случаят със състезателите на ЦСКА по тласкане на гюле. Младите таланти се подготвят за републиканско първенство през февруари, но снегът ги изненада неприятно. Както винаги... Няма как да бъде преустановен тренировъчният процес, защото състезанието наближава. Атлетите обаче нямат зала, в която да провеждат заниманията си и го правят навън. А защо нямат зала, оставаме на други хора да дадат мнение и да отговорят.

На стадион "Българска армия" обаче снежната покривка е над 30 сантиметра. Състазателите едва са намерили сектора, в който тренират, за да го поразринат и да проведат някакво подобие на занимание. Първите няколко опита са били борба, тъй като трябвало да се проправи пътека до мястото, на което се хвърля гюлето. След това тренировка все пак е имало, но утре на това място ще бъде ужасяващ лед. "Едва отровихме гюлето. Страх ни е, че утре ще се наложи да обуваме ски и да тренираме с тях", коментират състезателите.

Всъщност, подобни са условията за състезателите на всички клубове, които практикуват тези дисциплини. Не само на ЦСКА. Просто е - трябва зала, която да приюти спортистите на топло и сухо. И на незаснежено място.../БЛИЦ