Нахалният рефер налетя и на играчи

Скандал се разрази в края на днешния баскетболен мач от Балканската лига между “Левски” и черногорския Теодо в зала “Универсиада”. Гостите победиха със 71:65. Няколко секунди преди края на двубоя при само три точки преднина за гостите на сцената се появи един от тримата съдии. Той поряза два пъти домакините, след като не отсъди очевидни фаулове в тяхна полза. Особено видно бе второто нарушение, което бе извършено от играч на гостите в нападение, избутал с една ръка състезател на “Левски”.

В този момент Константин Папазов напомни за себе си. Ексцентричният президент на клуба и НБЛ нападна словесно реферите, напомняйки няколко пъти, че играчите му са в детска възраст и не е редно да се отсъжда по подобен начин. В разправията се включи треньорът Николай Господинов, както и всички играчи на “Левски”. Един от тях си навлече сериозно гнева на въпросния нахален съдия, който се насочи към него и като че ли бе готов да се разправя физически.

Двубоят бе прекъснат, като съдията изгони Константин Папазов от залата за оставащите 14 секунди. Тити нямаше кой знае какво желание да напуска, но все пак излезе в коридора, като стриктно бе наблюдаван от рефера, който поднови играта. В крайна сметка “Левски” загуби с 65:71.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ