Отборите от Формула 1 няма да използват повече до края на сезона твърди гуми. Това стана ясно, след като от доставчика на гуми Пирели обявиха какви сликове ще доставят на тимовете през следващите 3 състезания. Това от своя страна разкрива и с какви гуми ще карат отборите до края на сезона.

Спортния директор на Пирели Пол Хембъри увери, че на мястото на твърдите гуми през новия сезон 2012 ще се появи нова гума. Това означава, че твърдите гуми отиват директно в музея и повече няма да бъдат ползвани във Формула 1.

“Не смятам, че ще видим повече този сезон твърдите гуми. Смятам, че прекалихме със здравината й и ще се допитваме до средните смеси гуми, когато ни трябва по-издържлива гума. Най-вероятно догодина, ще премахнем сегашните твърди гуми, средните смеси ще станат твърди, а между тях и сегашните софт ще сложим нов тип смеси. При софт и супер софт няма големи проблеми”, заяви По Хембри пред “Autosport”.

“Имаме отчетлива разлика от 1 секунда на обиколка, но и много по-бърза деградация и разрушаване на гумата. Смятам, че ще става все по-интересно и ние ще направим всичко по силите си за да поддържаме нивото на шоуто“, допълни спортният директор на Пирели. /БЛИЦ