Директорът на моторните спортове в “Пирели" Пол Хембри заяви, че е възможно отборите да използват стратегия със само две спирания в предстоящото този уикенд Гран При на Монако, което е шести кръг от календара на Формула 1 за този сезон.

“Бихме искали да видим стратегии от по две спирания в бокса. Базирайки се на това, което видяхме в Мелбърн, подобна стратегия би трябвало да бъде осъществима на по-бавна писта. Макар и Мелбърн да не разполага с този вид завои, които има в Монако", коментира Хембри.

“Пикът на гумите определено е една обиколка. Те имат характеристиките на квалификационни такива, поради което и пилотите трябва да се опитат веднага да постигнат най-добрите си времена", предупреди още директорът от “Пирели” във връзка с новите гуми, които са изработени от свръх меки сплави и ще бъдат предоставени на отборите за Гран при на Монако.

“Пикът на гумите определено е една обиколка. Те имат характеристиките на квалификационни такива, поради което и пилотите трябва да се опитат веднага да постигнат най-добрите си времена". /БЛИЦ