Четирима футболисти на Пирин (Благоевград) са под въпрос за поредния шампионатен двубоя в Първа лига. "Орлетата" гостуват утре от 19:00 часа на Левски в мач от 7 кръг.

В последните тренировки заради травми на облекчен режим са тренирали Стилиян Николов, Антон Костадинов, Тони Тасев и Станислав Костов. Това информира наставникът Стефан Генов на пресконференцията си на стадион "Христо Ботев".

Защитникът Николов е имал разтежение още преди последния двубой с Ботев (Пловдив), а другите трима са получили травмите си в мача с "канарчетата". Лекарският екип прави всичко възможно за възстановяването им, но дали те ще попаднат в групата за гостуването на Левски, ще стане известно след последната тренировка на Пирин, каза Генов. Той все още не може да разчита и на Иван Цветков, който тренира, но се оплаква от стара травма.

"Левски е в серия от четири поредни победи, която ще иска да продължи, а ние заминаваме с надеждата да се представим достойно, като повторим играта, която показахме срещу Ботев", коментира Генов.

"На "Герена" се играе футбол. Сигурно ще ни се предоставят пространства и възможности да покажем качествата си срещу тим от класни футболисти, който е във възход", добави треньорът на Пирин.

Той се надява и на коректно съдийство - "Грешки стават, но те не бива да са за сметка на по-слабия отбор, уважението трябва да е взаимно, еднакво трябва да се уважават трудът и усилията на всички.".

От клубната управа на Пирин съобщиха, че се организира транспорт за феновете. Автобусът ще тръгне в 16 часа утре от паркинга на хотел "Ален мак", а цената на пътуването е 5 лева.

Ръководството на Пирин депозира жалба в БФС срещу наказанието, наложено от Дисциплинарната комисия. Санкцията с частично затваряне на стадиона и глоба от 10 000 лева бе наложена заради инцидентите с полицията на мача с Ботев (Пловдив). Тогава един от привържениците на Пирин нанесе удар на полицаи, който бе описан в доклада на дежурния делегат.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига