Пирин започна днес подготовка за пролетния дял от шампионата в Първа лига. "Орлетата" излязоха на стадион "Христо Ботев" за първо занимание днес следобед. Преди началото по традиция беше отслужен водосвет за здраве и успехи от отец Петър Стефанов. На ритуала присъстваха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, ръководители, фенове и благодетели на благоевградския клуб.

Кметът Камбитов заяви пред медиите, че отборът е осигурен финансово до май месец, изплатени са всички заплати до момента, остават само някои премии. Според него остава задачата за търсене на стратегически партньор, който финансово да подпомага и да гарантира по-голяма сигурност и стабилност.

Общо 22 футболисти започнаха днес. В сравнение с есента в състава вече не са разтрогналите с клуба национален вратар Благой Макенджиев, бранителят Стилиян Николов, както и нападателят Даниел Младенов. Към отбора се присъединява 24-годишният централен защитник Ивайло Тодоров от Локомотив (Горна Оряховица), който ще се опита да запълни празнината след напускането на Стилиян Николов.

На проби са и 30-годишният Тихомир Костурков от Симитли, играл досега в канадската лига, и 20-годишният халф от Места (Хаджидимово) Вайс Вранчев.

Треньорът Милен Радуканов увери, че той и футболистите ще продължат да се раздават на сто процента, както досега, за да радват феновете и изпълнят целите пред отбора. „Сигурно ще има и трудни моменти, но вярвам, че ще има и радостни тази пролет“, каза наставникът на "зелените". Главната цел е запазване на мястото на Пирин в елита.

На 9 и 10 януари "орлетата" ще преминат медицински прегледи и изследвания. Подготовката ще премине на два етапа - първият в Благоевград, вторият - в Турция. Окончателните дати за лагера в южната съседка ще са ясни до дни, но се очаква отборът да замине около 28 януари и да се завърне на 9 февруари, като са планирани минимум пет контроли там.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018