Треньорът на Пирин (Благоевград) Христо Янев бе доволен след успеха над Спартак (Варна) с 2:0 на стадион „Христо Ботев“ в двубой от последния 35-и кръг в efbet Лига.

„Искам да поздравя хората, които ни помогнаха да не се откажем и на момчетата. Благоевград заслужава да има отбор в елита и доказахме, че мястото ни е тук. Когато се бориш за нещо с цялото си сърце и душа, даваш всичко от себе си. Трябва да защитаваме нещата, които ни карат да се чувстваме добре“, започна Янев.

„Много от нас бяха на кръстопът. Проблемите са токова много и ги няма никъде. Искам да благодаря на всички, които работиха в тази администрация. Запазихме мотивацията и концентрация. За мен този успех и тази победа са важни колкото борбата за титла“, каза още той.

„Понякога просто трябва да попаднеш на правилните хора, които не се отказват от идеите и плановете. Моят щаб ме подкрепяха във всяка една секунда. Успяхме да задържим вълната и да бъдем добра позиция, за да останем в efbet Лига. Благодарен съм на Илиан Илиев и Владо Манчев, които ме окуражаваха“, коментира наставникът на Пирин.

„Много ми се иска да изчистим задълженията, които имаме. Моят договор изтича и трябва да видя плановете и ще решим. Искам да видя всичко черно на бяло, за да не се борим със същите демони. Искам хората в Благоевград да направят всичко възможно Пирин да го има, независимо дали Христо Янев е в града“, завърши Христо Янев.