Локомотив (Пловдив) спечели и третата си проверка по време на зимната подготовка, след като записа успех с 1:0 над Пирин. Двубоят се игра на „Лаута“, а единственото попадение в срещата падна в края.

В 37-ата минута Локомотив стигна до първи точен удар в мача, след като Ивайло Иванов стреля опасно от дистанция към горния десен ъгъл на Максим Ковальов, който обаче се разтегна добре и спаси. Малко след това Петър Андреев пък не уцели очертанията на вратата от изгодна позиция около дъгата на наказателното поле.

В 78-ата минута Локомотив можеше да отбележи попадение по комичен начин след грешка на вратаря на Пирин Марио Кирев, който в опита си да изчисти силно напред уцели футболист на „черно-белите“ в главата и топката мина на сантиметри над напречната греда.

Все пак три минути по-късно играчите на Александър Томаш успяха да реализират чрез Хорхе Сегура. Централният бранител бе най-съобразителен в наказателното поле на „орлетата“ при разбъркване след центриране от пряк свободен удар и неразчетено излизане на Кирев.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024