Футболистите на Пирин са настроени за победа срещу ЦСКА. Това каза треньорът на "орлетата" Стефан Генов преди мача в Благоевград. Двубоят от 4 кръг на Първа лига е в събота от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев".

“Очаква ни един доста труден мач. Подготвени сме много добре за двубоя. Взехме си необходимите поуки от злополучния мач в Разград (б.р. - загубата с 0:1 от Дунав) и се надявам това игрово поведение на нашите футболисти да не се повтаря. Не е нужна допълнителна мотивация, самото име ЦСКА говори достатъчно. Самите футболисти осъзнават колко е важно да спечелят този мач", коментира Генов.

"Нелепа контузия по време на тренировка получи Венцислав Бенгюзов и най- вероятно ще пропусне мача”, добави наставникът на "орлетата".

От името на ръководството на клуба управителят на Пирин (Благоевград) Венко Попов бе категоричен, че допълнителен стимул за тима не е нужен. “Вярвам в момчетата и съм сигурен, че те имат сили да се представят достойно и да изтрият срама от мача с Дунав. Вярвам, че ще се получи зрелищен мач. За момента не са предвидени допълнителни стимули, но и това не е най-важното, защото футболистите трябва да излязат и да играят за своята и за честта на отбра", коментира Попов.

Има организация за продажба на билетите. Има две нови каси, които ще обслужват привържениците на гостуващия ЦСКА, за да няма струпване на хора и излишно напрежение. По повод организацията на мача и неговата охрана главен инспектор Ичев допълни: “Предприели сме необходимите мерки по отношение недопускане и нарушаване на обществения ред във връзка със спортната проява. Мачът ще се охранява с достатъчен брой полицейски сили, като за целта има командировани колеги от столична дирекция на вътрешните работи. Ще има промяна на организацията на движение около стадион “Христо Ботев”. От 17:30 часа ще бъде затворено движението за МПС на улица “Теменуга”. На същата улица ще има изградени временни КПП-та, през които ще се пропускат привържениците на ЦСКА. Освен това феновете които ще се придвижват неорганизирано, лични МПС–та ще бъдат спирани на входовете на града и организирани ще бъдат съпровождани от полицейски автомобили до стадиона”, каза Димитър Ичев - началник на сектор "Охрана на обществения ред и териториална полиция" на ОД на МВР Благоевград.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига