Пирин (Благоевград) ще търси пълен успех срещу Септември (София, в първото си домакинство за новия сезон. След победата над Ботев като гост, сега орлетата са амбицирани да продължат с нов триумф.

"Ако не спечелим трите точки срещу Септември, ще се върнем отново на изходна позиция. Само пълен успех ще затвърди силното ни представяне в първия кръг," заяви треньорът Милен Радуканов на пресконференция преди мача.

Той изрази задоволство от старанието на играчите си в тренировките през седмицата. В тях не участва пълноценно само Анди Рения, който се възстановява от контузия, получена на загрявката преди мача с Ботев. Всички останали футболисти са здрави и тренират на пълни обороти.

"Имам впечатления от играта на съперника. Септември разполага с опитни футболисти и ще ни бъде трудно срещу тях. В контролата преди началото на сезона ни победиха с автогол, но не мога да кажа, че са ни надиграли," анализира Радуканов.

Днес договор с Пирин трябва да подпише Радослав Кирилов. Той идва с договор за преотстъпване от италианския Киево. Кирилов игра за последно в Берое, но през този сезон ще носи екипа на Пирин. Следващата седмица се очакват още двама футболисти на проби, като за целта ще бъде изиграна контролна среща с Германия (Сапарева баня).

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма