Дисциплинарната комисия към БФС отправи последно предупреждение към Пирин за лишаване от домакинство. Клубът от Благоевград си изпати заради феновете си, които преди първия съдийски сигнал на мача с Ботев (Пловдив) (2:2) заляха с вода треньора на гостите Николай Костов.

На Пирин е наложна глоба от 2000 лева плюс още 1000 заради хвърлени предмети от трибуните.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

ПО ДОКЛАД

* За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК "Черно море" гр. Варна с имуществена санкция в размер на 300 лева.

* За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

* По доклад на делегата за заливане с вода на служебно лице, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б, предложение 1 и във връзка с чл.6 ДК наказва ПФК „Пирин” Благоевград с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 2000 лева.

* За хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1 ДК наказва ПФК "Пирин" гр. Благоевград с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!