Нападателят на Пирин (Благоеврад) Даниил Кондраков не е доволен от ролята си в клуба и е пожелал да се раздели с "орлетата", твърди Novsport. 25-годишният украинец направи силни мачове за тима през миналия сезон и успя да вкара 5 попадения, но през този беше забит на пейката, макар че вкара 1 гол в началото му.

Кондраков беше привлечен от бившия главен мениджър на Пирин Петър Занев, който заедно с екс-изпълнителния директор Велислав Елезов направиха селекцията с украинците и беларусина Владимир Медвед. Младият нападател също иска да напуска клуба. 

Кондраков е отказал две много добри предложения от България - едното беше малко след пристигането му в Пирин, когато Пол Белогур се оттегли, а другото през лятото от тим, който в момента се намира в средата на таблицата. Той е отхвърлил оферти и от Грузия, Полша и Словакия с идеята да помогне на "орлетата". 

Украинският нападател има и друга причина да не иска да остане в клуба, а тя е липсата на финанси. Той има проблеми с получаването на заплатите си, а отделно от това клубът има да му изплаща няколко премии и същевременно няколко наема. 

Самият футболист е обявил желанието си да се раздели с клуба и до няколко дни ще се разбере какво ще се случи. 

Преди дни Кондраков и Медвед бяха замесени в политически скандал. Те съвсем случайно попаднаха в клип на един от кандидатите за кмет на Благоевград, а след това украинецът бе принуден да пуска опровержителен клип, че няма нищо общо с политиката. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Купа на България - сезон 2023/2024