Втородивизионният Пирин (Благоевград) постигна второ реми в контролите по време на лагера в Турция. "Орлетата" направиха 2:2 с ФК Македония Гьорче Петров, воден от бившия наставник на благоевградчани Наджи Шенсой.

През първото полувреме играчите на Пирин владееха инициативата. Още в началото пресираха успешно съперника и създаваха проблеми на отбраната в червено. Опитният голмайстор Владислав Златинов се възползва от подобно положение и отбеляза красиво попадение след отлична атака за 1:0 в деветата минута. Македонците е окопитиха бързо, като създадоха опасно положение след грешка в отбрана на "зелените", но Веселин Ганев спаси отлично, избивайки в корнер, от който обаче произлезе изравнителното попадение, след създало се меле в 20-ата минута - 1:1.

В 26-ата Влади Златинов бе отново близо до гола, но ударът му от фаул без избит от вратаря на съперника.

Иван Вълчанов и Ивайло Михайлов създадоха чисто положение за гол в 33-ата минута, когато бяха останали на отлична позиция, но грешни решения доведоха до пропуск.

Втората част започна с гол от съблекалнята за тима от Северна Македония, след като техен нападател бе оставен сам пред наказателното поле и стреля от над 20 метра в левия горен ъгъл. Пиринци тръгнаха да връщат попадението веднага, като в 60-ата минута Благов изработи дузпа, която Златинов хладнокръвно реализира за крайното 2:2.

В 70-ата минута мениджърът на "орлетата" Уорън Фийни направи пълна смяна на единайсеторката. В края на мача Габриел Да Силва имаше възможност на два пъти да донесе победа за "зелените", но не успя.

За ФК Македония Гьорче Петров игра бившият защитник на Дунав (Русе) Мартин Ковачев. Утре тимът на Наджи Шенсой ще мери сили и с Левски. Преди дни ФК Македония Гьорче Петров отстъпи с 2:3 на Черно море

Следващата контрола за Пирин е в сряда - срещу полския Термалика.