Питсбърг Пингуинс спечели като домакин срещу Детройт Ред Уингс с 4:2 и намали до 1:2 победи във финалната серия на НХЛ за “Купа Стенли”. В първите два мача, в които “червените криле” играха пред своя публика, “пингвините” загубиха с по 1:3.

http://cache.daylife.com/imageserve/0dUJ0x99yharN/610x.jpgВ третата среща нещата за Питсбърг обаче тръгнаха като по вода след гола на Максим Талбот, който откри резултата още в 5-ата минута на първата третина. Само след 2 минути обаче Детройт успя да изравни след попадение на Хенрик Зетеберг, а в 12-ата минута на тази първа част дори поведе чрез гола на Йохан Францен. До края на третината обаче имаше време и за ново попадение от страна на домакините, които докараха нещата до 2:2 след гола на Крис Летанг в 16-ата минута.

http://cache.daylife.com/imageserve/03OOcLq0dxfg6/610x.jpgПрез втората третина не падна нито едно попадение, но за сметка на това още от началото на третата част домакините натиснаха здраво газта и съвсем заслужено поведоха с 3:2 след гол Сергей Гончар в 11-ата минута на тази част. В самия край на мача Детройт се хвърли да “ва банк” в атака, търсейки изравняването. Точно когато обаче вратарят на “червените криле” Крис Осгууд напусна мястото си, за да го преотстъпи на шести полеви играч, Максим Талбот с втория си гол в мача оформи крайното 4:2 за Питсбърг.

Така “пингвините” взеха важна победа във финала за “Купа Стенли” и намалиха резултата до 1:2 победи в серията. Следващият четвърти мач е отново в Питсбърг на 4 юни (през нощта в сряда срещу четвъртък). /БЛИЦ