Собственикът на отбора от Формула 1 Ред Бул Дитрих Матешиц обяви, че германският пилот Себастиен Фетел ще получи като подарък болида, който кара през този сезон, ако за втори път триумфира със световната титла. Въпросният болид е оценяван на 1 милион евро.

В края на тази седмица е Гран При на Сингапур, след което Фетел би могъл вече да се поздрави с титлата и да стане най-младият пилот, който е ставал два пъти световен шампион във Формула 1.

През миналата година при първата титла на Фетел подаръкът отново бе болидът, с който той триумфира. В момента Фетел има 284 точки и шест състезания преди края има чудовищна преднина от 112 точки пред испанския пилот на Ферари Фернандо Алонсо, който има 172 точки. След тях са Дженсън Бътън с Макларън и Марк Уебър с Ред Бул, като и двамата имат по 167 точки.

В Сингапур Фетел може да триумфира с титлата при следните варианти: 1) ако спечели, а Алонсо не е в тройката, 2) завърши втори, Хамилтън не спечели, Бътън или Уебър не са на по-предно място от петото, а Алонсо е на осмо или по-задно място, 3) завърши трети, Хамилтън остане зад него, Бътън или Уебър не са на по-предно място от седмото и Алонсо е на девето или по-задно място. /БЛИЦ