Предлагаме ви втората част от интервюто на легендата на ЦСКА Цветан Атанасов пред БЛИЦ Live.

Седемкратният шампион на България се върна назад през годините, когато летеше по дясното крило с червената фланелка. 

0:55 минута: Подари ли Интер автобус на ЦСКА след паметната полуфинална трилогия за КЕШ през 1967 година!?

9:00 минута: „Дадоха ни премия от 400 лева за победата над Аякс на 7 ноември 1973 година. Чисто взехме към триста и няколко лева. За сравнение след победа в шампионатен мач премията беше по… 9 лева на човек“.

10:27 минута: Вярно ли е, че по време на мача с Левски 2:7 Сашо Костов го е попитал кой е най-бързият в ЦСКА и го пратил да вземе електронното табло от „Армията“, че това на Националния стадион не може да побере имената на голмайсторите.  „Аз уважавах много бате Сашо, но изяде една работа от мен, след като ми каза следното...“.

12:00 минута: Цецо Атанасов разкри, че в навечерието на въпросния мач, игран на 17 ноември 1968 година, се случило следното: „Вечерта ни заведоха на цирк и на другия ден стана цирк на терена. Не биваше да го правят…“

13:28 минута: За смъртта на Гунди и Котков – разказва в детайли как е научил и от кого е научил, след като току-що бил пристигнал на морето. 

„Ако Гунди беше останал жив, ако беше оцелял, футболът ни щеше да се развие по съвсем друг начин. Хората тогава във футболния съюз обърнаха всичко наопаки. Той нямаше да допусне такъв спад. Излъчваше честност. Станаха след смъртта му едни въртележки“…

16:55 минута: Всичко за случая с Петър Жеков. Двамата са големи приятели. На 30 декември 1981 година обаче Жеката го прострелва в корема. После му правят 7 операции, след като един от лекарите извършва голяма глупост по време на първата интервенция.  Могъл ли е Цецо Атанасов да осъди Жеков? И дали покойният вече бате Петьо му се е извинил?

25:00 минута: Пострадах от това,  като обявих, че Георги Димитров-Джеки е най-добрият футболист на ЦСКА.

28:00 минута: „Боби Михайлов ме зашлеви по време на финала през 1985 година, след който закриха Левски и ЦСКА“.  

Румен ИЛИЕВ, БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ