ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Николай Петров, или по-накратко – Нико, е известна личност във футболните ни среди. Той е един от най-добрите анализатори, оставил трайна следа в последните години с изявите си в няколко спортни телевизии. Даже директно го поставяме в топ 3! Популярен е и с това, че е прям и казва истината право в очите. Именно поради тази причина Петров, така да се каже, е бил свален от екран. Факт, който той разкри пред нашата камера…
По-паметливите помнят Нико и като талантлив, но и скандален футболист. Не може да си представите колко откровен бе роденият през 1988 година млад треньор и в подкаста БЛИЦ Live, който си заслужава да изгледате от началото до края.

 „От 11-годишен живея сам с много добър баща“ (1:35 минута)

„Аз не съм избрал Левски, те ме избраха“ (2:25 минута)

Нико се докосва до Парма и спрягания за Левски Саво Милошевч (3:25 минута)

„Нещо не си подготвен!“, Първите мачове на Нико в мъжкия тим на Левски (5:57 минута)

„Влизам на терена, качих се върху топката, Мъри полудя и искаше да ме смени. После ядох бой в съблекалнята на Левски, нашамариха ме, за да ми отрежат крилата“ (7:21 минута)

Мъри Стоилов винаги ме е грабвал, порицавал, шамаросвал, но аз до ден-днешен споменавам само неговото име. Преди да срещна Мъри, гледах мачовете по телевизията, но не ги виждах. Заради Стоилов прогледнах футбола. Ако сега Мъри е тук при теб, чаши, шишета, микрофони, всичко ще се мести, за да ти обясни кое как се случва на терена. Наскоро Божинов ми разкри, че на някаква вечеря между Гуардиола и Дезерби горе-долу се е получила същата картина. Всички неща по масата са се местили. (8:20 минута)

„Не съм вече анализатор, защото говоря много неща и каквото мисля“ (11:49 минута)

„Получих първия си червен картон в Славия, след като сритах един друг днешен анализатор“ (12:15 минута)

Вкарах в Петрич и Венци Стефанов ни спря на магистралата, за да ме почерпи с кока-кола (13:40 минута)

Бях невъздържан, превъзбуден, гледах сериозно на себе си, не ми бяха отрязали крилата като в Левски. Това, че бях израснал сам, не ми помагаше (13:14 минута)

Разкрива неща за плейбоя Благой Георгиев, които звучат сензационно и интересно: „Веднъж след нощна дискотека се грабнахме и отидохме да…“ (15:21 минута)

„Бях казал, че ще си сменя името от Нико Петров на Нико Валериев, за да си изчистя онзи имидж на човек, който не знае как да се държи с другите“ (18:32 минута)

„Правил съм големи глупости. Понеже бях луда глава, Мъри веднъж ме накара с цивилните дрехи да скоча в басейна. И аз скочих. После мокър отидох на вечеря с отбора. От мен тръгна онзи лаф, че еди кой си е пешеходец на терена“ (20:01 минута)

„Хората, които говорят с мен за футбол, не ме разбират какво искам да кажа“ (23:01 минута)

Бях за кратко треньор в школата на Станислав Ангелов-Пелето, който също ме  наказвал и шамаросвал – и то на терена, но и него го помня само с добро (24:51 минута)

Как стана футболен анализатор в Диема и защо вече не го виждаме там от половин година? „Заради някои неща, които съм говорил в ефир“, откровен е Нико (26:50 минута)

Мъри Стоилов или Наско Сираков – отговорът на Нико (32:37 минута)

„Не съм впечатлен от първия престой на Николай Костов като треньор на Левски, тогава с един скромен отбор доста измъчихме „сините“. За мен Мъри е незаменим (33:32 минута)

Как така Левски е пред фалит, пък се дават немалко пари за заплати и лагери в чужбина? (35:00 минута)

Гриша Ганчев наскоро ме покани в офиса си, за да ми отправи оферта за ЦСКА. Отидох и останах респектиран от него (36:27 минута)

„Август месец ми предстои важен изпит“ (39:00 минута)

Нико обяви кой е най-добрият футболист, който е гледал. Отговорът ще ви учуди! (39:57 минута)

„В Левски имаше един българин, равен на Роналдиньо по техника. Взимаше топката от помощното игрище и стигаше до съблекалнята на сектор В на Герена, жонглирайки с нея на 21. Топката не падаше на земята. Е, нямаше и до ден-днешен няма по-техничен български футболист от него!  Той така на 21 ходеше и на училище“ (43:43 минута)
За връзката му с една известна българка (47:27 минута)
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: Калоян БАЛАБАНОВ
Монтаж: Антон ТОНЧЕВ
Снимки: Георги КОЛЕВ 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!