Тодор Батков-младши разкри пред камерата на БЛИЦ TV откровеното си мнение за отбора на сърцето си - Левски. В първата част на интервюто ни той говори за вижданията си в политиката и промените, които смята да направи в законодателството. 

Във втората част на разговора с Ивайло Крачунов синът на бившия собственик на "сините", който в момента е кандидат за депутат в област Смолян, не спести критиката си към eдин от най-успешните треньори в историята на клуба Станимир Стоилов. 

Младият бизнесмен каза мнението си за Наско Сираков и новият треньор Станислав Генчев. 

Тодор Батков-младши разтърсващо пред БЛИЦ TV за гаврата с пенсионерите, лъжите на Промяната и абсурдните закони!

- Тодор, кога за последно ходи на мач на Левски?
- На мача във Франкфурт срещу Айнтрахт. Гледам по телевизията, но нямам особено желание да ходя на мачовете. 

- Защо?
- Типично по български - ако имаше световно първенство по делене, щяхме да сме номер 1 по дефиниция. За пореден път делението в Левски е огромно. Групички, лагери по интереси, футболът страда от това. Продължаваме да работим по старата схема - купуват се ментета от чужбина, на които им се дават едни големи пари, после за да се продадат навън и всеки по веригата да си гушне комисионна. А в същото време имаме страхотни деца в школата. Последните месеци като гледах мачове от нашето първенство, който и двубой да пусна имаше двама-трима юноши на Левски в отборите. Как пък никой не остана да играе в Левски?

- Каква е причината?
- Причината е, че Левски не се управлява безкористно. Има мениджърски интереси, интереси на спонсора, интереси на феновете... И в крайна сметка в едно такова дружество, което е с идеална цел, когато всеки дърпа чергичката към себе си, в един момент чергата се къса. 

- Ти беше първият, който извади наяве заплатата на Станимир Стоилов от 30 000 евро. Защо?
- Да, беше толкова, и взе 100 хиляди лева бонус за спечелената Купа на България. 

- Смяташ ли обаче, че тези пари са незаслужено на базата на това, че той създаде доста футболисти, които след това струват милиони?
- Никога не съм казвал, че са незаслужени. Така се е договорил, толкова пари взима, жив и здрав да е. В крайна сметка той показа, че като треньор е кадърен. Като треньор не го коментирам. Има все пак успехи и в чужбина - в Астана и в Гьозтепе. Причината да обявя тези факти тогава беше, че буквално ми стана смешно как той застана и с цялата си наглост каза "Аз дойдох да спасявам", "Аз съм вашият спасител". Спасителите обикновено спасяват, не идват на работа на трудов договор и да вземат дебелите пачки.

- Но той донесе купа на Левски.
- Разбира се, но нека да си каже "Аз дойдох да вдигна Левски, да го направя пак силен отбор и да си взема своето". Нормално, справедливо е, всеки работи за пари, никой не е длъжен да работи безплатно. Но да не го изкарва все едно той е голямата жертва и е направил някакъв голям жест. Защото да не забравяме, че ако не беше Левски, Мъри щеше да лови риба в Хасково в момента. 

- Споделяш ли възгласите на голяма част на публиката на Левски, които искат Сираков да е вън от клуба?
- Сираков в момента няма алтернатива. В крайна сметка добър, лош, хубав, грозен, той е човек с морал и с принципи, и никога не би допуснал Левски да бъде заличен.

- От вторник начело на Левски бе назначен Станислав Генчев. Мнението ти за него? 
- Новият треньор е млад, талантлив и нахъсън. Винаги съм харесвал Станислав Генчев! Убеден съм, че той ще направи необходимите реформи в клуба!

ИВАЙЛО КРАЧУНОВ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ