ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Героят от САЩ’94 Цанко Цветанов даде първото си интервю след раздялата с Левски, където заедно с Мъри Стоилов напуснаха в началото на месец април тази година. Легендарният защитник и настоящ треньор гостува в подкаста БЛИЦ Live.  Цанко извади  смразяващи факти от кухнята на Левски, свързани с панамеца Кордоба при идването му на „Герена“. Той направи и мрачни разкрития за стадионите и съблекалните на някои отбори у нас.  

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Отделно Цветанов с ръка на сърцето призна защо в Гърция почива по-уютно отколкото в България. По време на разговора възникна лек спор за статута на родните треньори, както и за тлъстите неустойки, които получават чуждестранните наставници.  

Хронология на подкаста:

Дълги години мечтаехме с жена ми да направим едно пътешествие с автомобил из Европа. Ходихме до Италия и Франция. Това ни беше семейна мечта, която осъществихме.  Доста време не бях напускал България като турист. Аз съм позитивен човек и винаги виждам чашата полупълна, а не полупразна, но ще споделя пред всички едно огромно разочарование, свързано с България (1:43 минута)

В гръцко заведение се чувствам клиент, а в българско заведение съм жертва. В Гърция ни сервират нещо, което не ни харесва. Собственикът се извинява и ни предлага друго ястие. В България ми отговарят така: А, така ли, защо не ти харесва, ами то не е лошо, бе“ (3:15 минута)   

Защо напусна Левски? „Когато отидохме, клубът беше в лошо състояние. Сега след нас е стабилен. Сигурно и аз имам заслуга за това. Със сърце и душа работих за Левски София. Имахме обаче различия и поради тази причина вече не сме в Левски (5:20 минута)

Аз съм съгласен, а не солидарен с думите на Мъри Стоилов при напускането му (7:40 минута)

Един от основните играчи на Левски след време вече може да не е интересен за чуждестранните отбори (8:00 минута)

Българското първенство е на дъното по интерес на големите отбори в Европа и в света (9:50 минута)

Защо в последните години уж продаваме играчи в чужбина, но после всички до един се връщат обратно (12:10 минута)

 

„Крайно време е да има професия треньор по футбол в България. Тук могат да освободят наставника, след като му дадат само три заплати напред“. На въпрос дали е нормално, след като треньор се провали, при уволнението му да вземе милиони като неустойка, Цанко е категоричен: „Да, за мен е нормално“ (13:10 минута)

Зависими ли са българските треньори от президентите и собствениците на клубове? Наско Сираков намесвал ли се е в работата на Мъри? (15:35 минута)

Няма разединение между Наско и Мъри, а между феновете и Сираков (18:00 минута)

Националния отбор: „Паднахме в Черна гора, но играхме на много високо ниво“, „Искам да призова националите и да им кажа следното…  (19:28 минута)

Истински лидер ли е Десподов в националния (21:07 минута)

Националният отбор на България ще се принуди да играе с футболисти, които не са израснали у нас (22:40 минута)

Българският футбол и футболното ни общество живеят още в 1994 година. Цанко със смразяващи факти за състоянието на редица стадиони у нас. На един от тях било толкова зле, че е по-добре да не се говори. Негови близки навели невярващо глави, когато стъпили на „Герена“. В чисто новата съблекалня на един друг отбор пък имало само една тоалетна и само с един писоар. „Ами националният стадион – той се руши, стар е“ (23:50 минута)

Просълзява се, когато стана въпрос за Петър Хубчев и му отправи пожелание (30:45 минута)

За родния Етър: „Там е като в цялата ни държава, работи се на парче. Радвам се обаче, че тимът отново е на футболната ни карта“  (32:20 минута)

„Взимат се чужденци в Етър и другите отбори, защото получават по-малко пари и по-малко мрънкат от българите“ (33:31 минута)

Прави интересно разкритие за Кордоба и българите в Левски. Какво отговорил и направил панамецът и как реагирали нашенците. След това Цанко разкрива как Кордоба е дошъл в Етър. Връзката я прави бивш играч на търновци, който сега живее в Ню Йорк. Кордоба бил преди това на проби в Селта (Виго), но се разминал с трансфер. В Етър го обявили в началото за неперспективен и тръгнал да си ходи. Цанко обаче говорил с Томаш и върнали Кордоба в тима. А след това, като преминал в Левски, панамецът взимал под 2000 лева заплата. Нямало какво да яде, та Сираков и Стоилов го хранели, уредили му заведение, където да хапва, защото парите не му стигали  (34:05 минута)

Какво ще каже на Сираков, ако го види. Скоро Цветанов ще се върне на „Герена“, ето кога и защо (40:01 минута)

Имах две оферти от ЦСКА (40:55 минута)
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Снимки Георги КОЛЕВ, оператор Калоян БАЛАБАНОВ, монтаж Антон ТОНЧЕВ